Goede voornemens zijn niet voor iedereen weggelegd, maar het nieuwe jaar fris willen starten is nooit verkeerd. Als je op zoek bent naar een nieuwe baan is dit jou moment! Imbri helpt jou met onderstaande tips met het behalen van je doel.

1: Maak van Q1 je deadline:

Als je die nieuwe baan écht wilt, moet je van dromen over gaan naar doen. Een doel wat geen concrete deadline heeft, gebeurt ook niet. Geef jezelf 3 maanden de tijd en markeer het einde van Q1 als moment waarop jij je doel bereikt wilt hebben. Zorg dat je gaat netwerken en connecties gaat leggen met mensen die je kunnen helpen jouw droombaan te vinden. Heb je aan het eind van Q1 nog geen nieuwe baan maar heb je wel al sollicitatie gesprekken gehad of gepland staan? Goed bezig! Als je tegen die tijd nog bezig bent met het aan passen van je CV ben je helaas onvoldoende bezig geweest met het behalen van je doel.

2: Update je marketingtools.

Over je CV gesproken, maak hier een prioriteit van! Je CV aanpassen is vaak minder werk dan dat het in eerste instantie lijkt. Ook het updaten van je LinkedIn-profiel is van groot belang.  Zorg dat deze twee overeenkomen qua informatie om verwarring te voorkomen. Bekijk je motivatiebrief nog eens met een kritisch oog en vergeet niet te werken aan je elevator-pitch. Kortom, zorg ervoor dat je jezelf zo goed mogelijk weet te verkopen, met eerlijke, duidelijke informatie over jou als persoon en je vaardigheden.

3: Maak voor jezelf duidelijk wat je wilt.

Misschien is het voor jezelf nog niet helemaal duidelijk wat je doelen zijn op werkgebied. Bij welk bedrijf zou je willen werken? Welke functie past bij jou?  Probeer hier voor jezelf een helder beeld van te schetsen. Onderzoek waarom bepaalde bedrijven en functies jou aanspreken. Bezoek bijvoorbeeld eens de bedrijfswebsite en lees alle informatie door die voor jou relevant is. Zoek via LinkedIn mensen die werkzaam zijn bij deze bedrijven en bekijk hoe zij hun functies omschrijven. Is dit wat je voor ogen hebt? Al deze aanvullende informatie zal je helpen bij het vormen van duidelijke werkdoelen. Duidelijkheid helpt bij gerichter zoeken naar juiste match!

4: Stel niet uit, begin nú.

Het proces richting een nieuwe baan kan overweldigend overkomen,  maar feit blijft dat je een groot gedeelte in eigen handen hebt. Hoe sneller je start met bovenstaande punten, hoe sneller je je doel kan bereiken. Start nú.