Hoe maak je van detachering jouw unieke superkracht? De zoektocht naar freelance IT specialisten wordt steeds moeilijker en dus duurder. Daarbij zijn er genoeg organisaties die de voorkeur geven om niet met freelancers te werken. De juiste IT’ers binnenhalen blijft een uitdaging. Welk alternatief biedt dan de oplossing voor een bedrijf? Detachering!

 

Nieuwe inzichten

Binnen je eigen organisatie weet je zelf natuurlijk het beste wat er in jouw team aan vaardigheden mist. Het helpt dan om met een detacheerder te kunnen sparren om dit beeld scherper te krijgen of om nieuwe inzichten te krijgen van iemand die er met andere ogen naar kijkt. Het is de taak van de detacheerder om vast te kunnen stellen welke IT-skills er nodig zijn voor jouw project. Daar moet je dus ook je voordeel uit halen. De detacheerder staat elke dag in contact met bedrijven met soortgelijke uitdagingen, waardoor je met een goed gevoel kunt vertrouwen in zijn of haar expertise.

 

Persoonlijke match

Een ander groot voordeel kan gevonden worden in de persoonlijke match binnen het team. Het zou jou veel tijd kosten om uit te zoeken of een nieuw teamlid aansluit op de waarden en doelen van het bedrijf. Een detacheerder kan hier goed rekening mee houden, want het gedetacheerde lid werkt onder de vleugels van de detacheerder aan hun persoonlijke ontwikkeling en carrière.

 

Expertise

Waar een bedrijf nog van kan profiteren is de expertise van een gedetacheerde IT-specialist. Deze wordt aangenomen om één project af te kunnen handelen. Hiervoor kan hij of zij zich verdiepen in een specifieke technologie of branche of ondergaat een scholing en training die door een detacheringsorganisatie wordt gefaciliteerd. Zo kun je er zeker van zijn dat de gedetacheerde specialist zeer bekwaam is in het werk waar hij voor wordt gevraagd.

 

Connectie

Een detacheringsconstructie maakt het ook mogelijk om een band te creëren met de gedetacheerde IT’er. Mochten er meerdere projecten beschikbaar komen kan er gevraagd worden om dezelfde specialist in te huren. Daar is wellicht al een positieve ervaring uit gekomen. Daarbij is er bij een klik tussen het bedrijf en de gedetacheerde ook de optie om iemand vast in dienst te nemen. Een proefperiode is al geweest en beide partijen weten wat ze van de ander kunnen verwachten.